Amics, a partir d’ara us volem oferir un mostrari de poemes. En principi hi haurà obres meves, potser més endavant n’hi posarem dels companys del diccionari i no descartem obrir el portal a persones foranes. El dia u de cada mes mirarem d’afegir-hi quelcom de nou.

Els meus versos parlen de la vida, de les coses serioses i de les que no ho són tant, tal com jo les veig, i de bon demble, sempre que puc. Són temes que ens treuen de l’atabalament diari, de l’atrafegament rutinari de tot plegat i del pensament únic i dirigit que tot ho domina.

M’encanta la lírica rimada, musical i entenedora. Això no vol dir que, si algú ens en fa arribar de no rimada, també la puguem aprofitar.

Hom pot visitar les muses per moltes raons. Jo ho faig perquè m’hi diverteixo. Em serveix de relaxació.

Si els poemes us agraden, tindreu ocasió de comprar-los. Si ens n’anem sortim econòmicament, els publicarem en edicions reduïdes, de mica en mica.

Tots hem de cercar la millora, no acceptar mai el tot s’hi val. El bon humor ha d’anar al costat de la qualitat. Aviseu-me, si us plau, de les errades ortogràfiques, mètriques i de tota mena que hi pugueu trobar. Corregiu-me sempre! Les peces que valen la pena són fruit de l’esforç i de la revisió constant. No em molestareu, al contrari! Només s’ofenen els qui ho saben tot: els ignorants.

Tal com diu Narcís Coromines, mirem de llegir, que és molt convenient, però no oblidem les converses amb els amics i amb la família, les anades a la plaça i al cafè, les caminades, etc. No ens quedem tancats a casa, davant de màquines, que no és gens sa.

Que aquest món fantàstic que és Internet no ens faci la guitza! Hem de trobar moments de poesia per a cada cosa.

Sebastià Oliveras

Juliol de 2009
Han passat uns quants anys des que vam començar a posar poemes al portal. Ens hem fet més grans, però l'esperit és el mateix.

Aprofitarem els canvis tècnics que ara hem de fer al portal per classificar les obres del nostre mostrari de poemes d'una altra manera, a fi que els nostres lectors arribin més de pressa allà on volen anar.

A més d'oferir-vos els dos llibres ja publicats, a partir d'ara us presentarem poemes nous. Deixarem a banda la periodicitat de sortida de poemes. No n'hi posarem un de nou cada més, tal com fèiem fins ara; el dia que tinguem una poesia que ens agradi, us l'ensenyarem.

De tant en tant descartarem els poemes menys vistos i salvarem els que ho són més. Serà una selecció que farem a fi de no tenir un magatzem inacabable de material.

Des d'aquí vull tenir un record per al bon amic Narcís Coromines i Xirivella (ACS), d'Amer, per la gran quantitat de coses que em va ensenyar, perquè em va animar en gran manera a fer poesia i per l'agudesa i la visió que tenia del funcionament de la societat i del futur, qualitats que no he trobat en ningú més.

I res més. Espero que gaudiu amb aquestes petites obres.

Sebastià Oliveras

Febrer del 2013